محققان کانادایی یک گیاه گوشتخوار کشف کردند
به گزارش وبلاگ خبری، محققان می گویند گیاهی را در کانادا کشف نموده اند که نه تنها حشرات را می خورد، بلکه حداقل از یک نوع موجود دوزیست هم تغذیه می نماید.

این کشف به تازگی در مطالعه ای که به وسیله یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه گوئلف (Guelph) در انتاریو صورت گرفته، گزارش شده است. این مطالعه در ژورنال Ecology به چاپ رسید. این تحقیق بر روی گیاهان گوشتخوار در پارک Algonquin انتاریو صورت گرفته است. این گیاهان که دارای اشکال، مقدار ها و رنگ های مختلفی هستند در تالاب ها و زمین های مرطوب سراسر کانادا رشد می نمایند.
برگ های یک گیاه گوشتخوار معمولا یک کیسه بلند و باریک را تشکیل می دهند که می توانند در آن مایعی را نگهداری نمایند. حشرات و عنکبوت هایی که وارد کیسه می شوند اغلب به دام می افتند و گیاه از بدن آنها تغذیه می نماید.
گیاهان گوشتخوار اغلب در منطقه ها مرطوب و به شدت مرطوب، یافت می شوند. این گیاهان به علت تغذیه از موجودات کوچکی مثل حشرات و عنکبوت ها که به دامشان می افتند، مشهور هستند.
اما محققان کانادایی کشف شگفت آوری انجام دادند. آنها متوجه شدند این گیاهان از سمندرهای جوان هم تغذیه می نمایند. سمندر موجودی دوزیست شبیه به مارمولک است.
تیم تحقیقاتی معتقد است که این اولین باری است که یک گیاه گوشتخوار در آمریکای شمالی مشاهده شده که از چیزی به جز حشرات و عنکبوت ها تغذیه می نماید.
در تابستان سال 2017، Teskey Baldwin یکی از دانشجویان دانشگاه Guelph کانادا، در حالی که مشغول انجام تحقیقات میدانی در پارک استانی بود، مشاهده کرد که یک سمندر درون یک گیاه گوشتخوار گیر افتاده است. به گفته محققان یکی از عظیم ترین شگفتی ها این بوده که این کشف زودتر از این اتفاق نیفتاده است.
Alex Smith، استاد زیست شناسی دانشگاه گوئلف و یکی از نویسندگان این مطالعه است. او به آژانس خبری CTV News در کانادا گفت که این ایستگاه تحقیقاتی در نزدیکی محل دفن زباله قرار گرفته است و بیش از 70 سال است که گیاهان گوشتخوار در آنجا دیده می شوند. وی گفت برای ما بسیار شگفت انگیز است که چنین موردی از این گیاهان را دیده ایم که از چنین مهره دارانی تغذیه می نمایند.
در طی بازدید از یک منطقه از پارک در پاییز سال 2018، تیم تحقیقاتی متوجه شد که از هر پنج گیاه، یکی حاوی سمندر است. هر یک از این سمندرها به مقدار انگشت دست انسان بودند. چندین گیاه هم حاوی بیش از یک سمندر بودند. محققان متوجه شدند که بعضی سمندرها طی 3 روز می میرند، در حالی که بعضی دیگر تا 19 روز زنده می مانند.
پژوهشگران گفته اند که آنها نمی دانند چه چیزی باعث کشته شدن سمندرها شده است. آنها ممکن است به علت پروتئین فراوری شده به وسیله گیاهان که در مایع درون برگ ها نگهداری می شوند، جان خود را از دست داده باشند. ترکیب این مایع برای تجزیه موجودات به دام افتاده به وسیله این گیاهان برای یاری به فرآیند تغذیه آنها طراحی شده است.
محققان دلایل ممکن دیگری را هم برای مرگ این سمندرها پیشنهاد داده اند که می تواند شامل گرما، گرسنگی و یا عفونت باشد. ارگانیسم هایی که درون برگ های گیاهان زندگی می نمایند هم ممکن است به تجزیه بدن سمندر یاری نمایند.
این مطالعه بعلاوه دلایل مختلفی را نشان داد که چرا سمندرهای جوان به داخل کیسه این گیاهان کشیده می شوند. یکی از آنها این است که به طور تصادفی درون این کیسه ها می افتند. آنها بعلاوه شاید در جستجوی مکانی برای مخفی شدن و یا تغذیه از حشرات و عنکبوت های به دام افتاده، به درون این گیاهان رفته باشند.
محققان می گویند که این گیاه به وضوح مواد غذایی بسیار بیشتری از سمندرها نسبت به حشرات و عنکبوت ها دریافت می کند. بنابراین هیچ علتی وجود ندارد که فکر کنیم گیاهان به تغذیه از آنها ادامه نمی دهند.
دانشگاه گوئلف اعلام کرده که گیاهان گوشتخوار از قرن هجدهم میلادی شناسایی شده اند. یک گونه از آنها که 10 سال پیش در آسیا کشف شد اکثرا از حشرات و عنکبوت ها به اسم غذا استفاده می نماید ولی گاهی اوقات از پرندگان کوچک و موش هم تغذیه می نماید.
به خدمات اخذ ویزای تحصیلی بورسیه اخذ اقامت دائم احتیاج دارید؟
فرم ارزیابی تکمیل کنید!
منبع: ویزا موندیال