بهترین تولیدکنندگان برنج در دنیا کدام کشورها هستند؟
به گزارش وبلاگ خبری، تقریبا در همه جوامع دنیا، یکی از رایج ترین غذاهایی که بر سر میز غذا وجود دارد، یک بشقاب برنج است. می دانید کدام کشورها بزرگ ترین تولیدکنندگان این محصول هستند؟

برنج، یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی در جهان است. ذرت، برنج و گندم، بیش ترین غلاتی هستند که در جهان فراوری می شوند و برنج در بین این سه مورد رتبه دوم را دارد.
بیش از 3.5 میلیارد نفر، یعنی حداقل نیمی از مردم جهان، از برنج به عنوان ماده غذایی اصلی خود استفاده می نمایند. به همین علت، کارشناسان، کاهشی در مقدار مصرف برنج در آینده، خصوصا در کشورهای آفریقایی و آسیایی نمی بینند. کشورهایی که بیشترین فراوری برنج را دارند، در فهرست بزرگ ترین مصرف نمایندگان برنج جهان نیز هستند، و در مجموع، 90 درصد از مصرف برنج جهان، مربوط به همین کشورها است.
در اینجا نام 10 کشور برتر فراورینماینده برنج در سال 2016، طبق اطلاعات آماری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( Food and Agriculture Organization of the United Nations )، یا به اختصار ( FAO )، آورده شده است.
10. پاکستان (10.4 میلیون تن)
بخش بزرگی از اقتصاد کشور پاکستان به کشاورزی مرتبط است. برنج در استان های سِند و پنجاب که خاک های حاصلخیزی دارند، کشت می گردد. مزارع برنج، منبع اصلی اشتغال پاکستان به شمار می فرایند و میلیون ها کشاورز پاکستانی در این مزارع مشغول به کار هستند. مشهورترین نوع برنجی که در میان انواع مختلف برنج، در پاکستان فراوری می گردد، برنج باسماتی است که کیفیت بالایی دارد و از آن در فراوری آرد استفاده می گردد.
9. برزیل (10.6 میلیون تن)
برزیل در زمینه کشاورزی مدرن، در حال پیشرفت و به معروفیت رسیدن است. برزیل در سال 2004 توانست در فراوری مواد غذایی به خودکفایی برسد و امروزه به یکی از بزرگ ترین صادرنمایندگان محصولات کشاورزی تبدیل شده است. آفریقا بیش ترین واردات برنج را از این کشور دارد.
8. فیلیپین (18 میلیون تن)
برنج در فیلیپین، یکی از مواد غذایی اصلی مورد استفاده مردم است. علی رغم فراوری بالای برنج در کشور فیلیپین، مقدار مصرف برنج از مقدار فراوری آن بیش تر است. به علت وجود تقاضای بالا برای برنج، این کشور سالیانه در حدود 2 میلیون تن برنج وارد می نماید و به یکی از بزرگ ترین واردنماینده های برنج در سراسر جهان تبدیل شده است.
7. تایلند (25.2 میلیون تن)
تایلند در سال های اخیر، به یکی از بزرگ ترین صادرنمایندگان برنج تبدیل شده است. در این کشور برنج جاسمین که هم در داخل کشور و هم طبق استانداردهای جهانی، یک برند شناخته شده و تحسین برانگیز است، فراوری می گردد. برنج ماده خوراکی اصلی این کشور محسوب می گردد و این به آن معنا است که مصرف این محصول در کشور بالا است، اما بیش تر از مقدار فراوری نیست. حدود دو سوم از کل برنج فراوریشده، به کشورهای دیگر صادر می گردد. بیش از 55 درصد از کل زمین های زراعی این کشور، به کشت برنج اختصاص داده شده است.
6. میانمار (25.6 میلیون تن)
مهم ترین محصول کشاورزی میانمار، برنج است و مزرعه های برنج، بیش از نیمی از زمین های زراعی این کشور را تشکیل می دهند.
5. ویتنام (44 میلیون تن)
اقتصاد ویتنام وابستگی زیادی به فراوری برنج دارد. بیش از 82 درصد از زمین های زراعی این کشور به کشت برنج اختصاص داده شده است. دلتای رود سرخ و دلتای رود مِکونگ منطقه ها اصلی رشد برنج در کشور هستند. بیش از 52 درصد از عایدی حاصل از برنج، از دلتای رود مِکونگ، و 18 درصد از آن از دلتای رود سرخ تأمین می گردد و مابقی در منطقه ها دیگر کشت می گردد.
4. بنگلادش (53 میلیون تن)
مردم بنگلادش جزو بیش ترین مصرف نمایندگان برنج تخمین زده شده اند. بیش از 70 درصد از مردم این کشور، در زمین های زراعی فراوری برنج مشغول به کار هستند. این کشور به طور تقریبی در فراوری برنج به خودکفایی رسیده است. وقوع سیل در این کشور به طور سالیانه وجود دارد. اما خسارت های جدی ناشی از آن، حدودا هر ده سال یک بار است. سیل هایی که به طور معمول اتفاق می افتد، صرفا بخشی از زیست بوم است و به حفظ کیفیت خاک یاری می نماید.
3. اندونزی (77 میلیون تن)
مهم ترین محصول کشاورزی کشور اندونزی، برنج است. این کشور در سال 2016 توانست در بخش فراوری برنج به خودکفایی برسد و امروزه از روش های مدرن کشاورزی استفاده می نماید.
2. هند (160 میلیون تن)
فراوری برنج در کشور هند بیش از 40 درصد از کل فراوری محصولات کشاورزی را شامل می گردد. با توجه به اینکه برنج در رژیم روزانه مردم هند وجود دارد، این کشور یکی از بزرگ ترین مصرف نمایندگان برنج در جهان نیز است و این موضوع باعث ایجاد اشتغال هرچه بیشتر برای مردم آن شده است. به طور تقریبی بیش از 50 میلیون خانوار در هند، در زمین های کشت برنج مشغول به کار هستند که تأثیر به سزایی در اقتصاد کشور دارد.
1. چین (210 میلیون تن)
کشور چین، نزدیک به 35 درصد از کل برنج جهان را فراوری می نماید. موفقیت این کشور در فراوری برنج، مربوط به استفاده از برنج هیبرید است، که در مقایسه با محصولات سنتی بازدهی بالاتری دارد.
منبع: کجارو / ricepedia.org / thedailyrecords.com / / fao.org