آنالیز علل بالا نرفتن فشار پمپ آب
به گزارش وبلاگ خبری، یکی از وسایل ضروری هر خانه ای پمپ آب است که بر روی منبع نصب می گردد. وجود این دستگاه برای خانه های ویلایی الزامی نیست و بهتر است افرادی که در خانه های آپارتمانی زندگی می نمایند، حتماً یک منبع و پمپ آب داشته باشند. اغلب در روزهای گرم تابستان یا حتی بعضی اوقات دیگر، فشار آب جاری در لوله های آب شهری کاهش می یابد؛ اگر شما از یک پمپ آب استفاده کنید، دیگر با مشکل کم آبی روبرو نخواهید شد. البته امکان دارد که این وسیله هم همچون تمامی لوازم برقی دیگر خراب گردد که یکی از مسائل و خرابی های متداول آن بالا نرفتن فشار پمپ آب است.
تمامی افرادی که در ساختمان خانه خود پمپی را نصب می نمایند، از همان ابتدا انتظار دارند که آب با فشار نسبتاً زیاد از شیرهای خانه خارج گردد. اگر پمپ آب خانه تان به درستی کار ننموده و انتظار شما از مقدار فشار آب را برآورده نمی نماید، باید بدانید که یک جای کار می لنگد! معمولاً این اشکال در طبقه های بالای ساختمان های آپارتمانی بیشتر رخ می دهد. وقتی فشار پمپ آب بالا نرود، افرادی که در طبقه های بالای ساختمان زندگی می نمایند، با مشکل کم آبی یا فشار کم آب روبرو می شوند. برای این که این مشکل را برطرف کنید، ابتدا باید علل رخ دادن آن را بیابید و سپس در پی راه حلی بگردید.
وجود خرابی در پروانه پمپ یا قطعات دیگر
پمپ آب برای پمپاژ آب به درون لوله های ساختمان به پروانه احتیاج دارد. وقتی فشار پمپ آب بالا نمی رود، امکان دارد که پروانه دچار خرابی هایی همچون: پوسیدگی، خوردگی، کاویتاسیون و سایش شده باشد. وقتی پروانه نتواند وظیفه خود که چرخش و پمپاژ آب به سمت موتور است را به خوبی انجام دهد، شما با کاهش فشار آب روبرو می شوید. وجود اختلال و خرابی در هر بخش از پمپ می تواند علت ایجاد این مشکل باشد. ممکن است در صورت روبرو شدن با کلمه کاویتاسیون این سوال برای تان ایجاد گردد که این کلمه به چه معناست؟
اگر در صورت خرابی پروانه، با افت فشار پمپ آب روبرو شدید، بهتر است ابتدا مشکل کاویتاسیون را چک کنید. در واقع این اصطلاح برای پمپ، یعنی این که درون دستگاه هوا وجود دارد. وجود ایراد در پروانه پمپ یا هر بخش دیگر، می تواند به عوامل دیگری جز خرابی خود همان قطعه بستگی داشته باشد؛ اگر کنتور آب قطع گردد، پمپ به صورت خشک کار نموده و پروانه آن خراب می گردد؛ تمامی این مسائل پشت هم رخ می دهند که در نهایت فشار پمپ آب کم می گردد. یکی دیگر از عوامل به وجودآورنده مشکل در پروانه می تواند رفتن شن و ماسه به داخل آن باشد.
بعضی افراد گمان می نمایند که اگر پره های پروانه پمپ آب خراب نشوند، می توان آن را تعمیر نموده و دوباره از پروانه استفاده کرد. عمدتاً موضوع تعمیر برای قطعه پروانه در پمپ صدق نمی نماید؛ در صورت بروز هرگونه خرابی و ایراد در این بخش بهتر است آن را با یک پروانه سالم تعویض کنید. اگر مشکل تنها از این قسمت باشد، می بینید که پس از تعویض پروانه فشار پمپ آب بالا می رود. معقول ترین کار این است که تعویض این قطعه را به فردی ماهر بسپارید.
ایراد در پرشر سوئیچ یا کلید اتومات
به طور معمول پمپ هایی که نو هستند، به همراه خود یک کلید اتومات یا پرشر سوئیچ دارند. این کلید اتومات کنترل دستگاه را به عهده می گیرد. پرشر سوئیچ به پمپ این فرمان را صادر می نماید که چه زمانی روشن و چه زمانی خاموش گردد. این قطعه درواقع با کنترل جریان برق ورودی به پمپ، فشار پمپ آب یا خاموش و روشن شدن آن را معین می نماید. بسته به مقدار فشار پمپ، مقدار و بار کلید اتومات متغیر است. وقتی شما به جای کلید مکانیکی، یک پرشر سوئیچ را بر روی پمپ آب خود تعبیه کنید، دیگر احتیاج نیست نگران زمان روشن و خاموش شدن دستگاه خود باشید.
مطلب پیشنهادی: خاموش شدن پمپ آب
محل قرارگیری این قطعه از پمپ همچون کلید مکانیکی بوده و بر روی پنج راهه نصب می گردد. اگر پرشر سوئیچ دچار ایراد و خرابی گردد یا این که آن را به درستی روی پمپ وصل نکنید، ممکن است با مسائلی همچون: بالا نرفتن فشار پمپ آب، کارکردن مداوم پمپ و خاموش و روشن شدن آن روبرو شوید.
عوامل نشان دهنده خرابی کلید اتوماتیک و چگونگی برطرف آن ها
در صورت مشاهده عوامل ذیل می توانید احتمال دهید که کلید اتومات پمپ تان خراب شده است:
- محفظه پمپ گرم یا داغ شده
- بالا بودن فشار داخلی پمپ و لرزش آن
- گرم بودن آب خارج شده از پمپ
اگر مشکل از بهم ریختگی تنظیمات فشار کلید اتومات باشد، برای حل آن باید CUT-ON و CUT-OFF را تنظیم کنید. در بیشتر مواقع بالا نرفتن فشار پمپ آب به علت ایراد در پرشر سوئیچ، با تنظیم این 2 کلید برطرف می گردد؛ اگر باز هم فشار آب بالا نرفت، باید اتصالات داخلی کلید اتومات را آنالیز کنید تا اگر مشکل اصلی از این بخش بود، آن را حل کنید.
نشتی آب؛ علتی برای بالا نرفتن فشار پمپ آب
پیش از آن که به تاثیر وجود نشتی در لوله یا خود پمپ بپردازیم، ضروری است با سیستم لوله کشی آشنا شوید. یکی از علت های اصلی کم شدن فشار پمپ آب، وجود نشتی در لوله است. یک سیستم لوله کشی در ساختمان اجزای مختلفی همچون لوله، بوشن، مغزی، مهره، ماسوره، شیر یک طرفه، سه راهی و زانویی دارد. تمامی این قطعات از طریق اتصالاتی به هم متصل می شوند و این بخش ها درنهایت یک شبکه گسترده از لوله کشی پمپ ساختمان را تشکیل می دهند. چنانچه در هر یک از این قطعات یا اتصالات بین آن ها منفذی به عنوان نشتی وجود داشته باشد، با مشکل بالا نرفتن فشار پمپ آب روبرو خواهید شد.
مطلب پیشنهادی:علت یکسره کار کردن پمپ آب
وقتی در سیستم لوله کشی یا خود پمپ نشتی وجود داشته باشد، پمپ نمی تواند به خوبی تمامی فشار را پر کند؛ زمانی که قسمت جلویی پوسته پمپ میخواهد عملیات بالا بردن فشار آب را انجام دهد، به علت وجود نشتی نمی تواند صددرصد آن را منتقل کند. یک درز و نشتی کوچک آب به راحتی می تواند از مقدار فشار بکاهد. اگر شیر یک طرفه خراب بوده یا این که طبق استاندارد نصب نشده باشد، چنانچه دستگاه یا لوله ها نشتی داشته باشند، در طول زمان بسیار کم، فشار آب افت پیدا می نماید؛ همین عامل سبب دوباره روشن شدن اتوماتیک پمپ می گردد.
برای درک بهتر مطلب باید بگوییم که اگر شما هیچ گونه مصرف آبی هم نداشته باشید، پمپ همان نشتی کوچک را به عنوان یک مصرف نماینده کوچک طلقی می نماید. در این صورت فشار پمپ آب کم شده و پمپ باز هم آغاز به کار می نماید. برای حل این مشکل باید آن قسمت از اتصال لوله را تعویض یا تقویت کنید.
نبود آب کافی برای پمپاژ
علت وجود این اشکال بسیار ساده است؛ اگر شما از منبع برای ذخیره آب مصرفی خود استفاده می کنید، چنانچه درون آن خالی از آب باشد، ممکن است با این مشکل روبرو شوید. اما اگر پمپ دقیقاً آب را از لوله های شهری وارد لوله های ساختمان شما می نماید، باید بدانید که کم بودن فشار آب می تواند باعث بالا نرفتن فشار پمپ آب گردد. اگر شما در یک ساختمان آپارتمانی زندگی می کنید، بهتر است در این مواقع مشکل را از همسایه های خود هم جویا شوید. اگر آن ها هم با فشار پایین آب روبرو بودند، پس به احتمال زیاد مشکل همینجا است.
ممکن است کم بودن فشار آب تنها برای شما رخ دهد؛ در این صورت بهتر است خود را برای یک ترکیدگی یا نشتی آماده کنید. وقتی لوله آب ورودی بخش منزل خودتان دچار نشتی شده باشد، از فشار پمپ آب در قسمت پشت پمپ کاسته می گردد. برای این که این مشکل را برطرف کنید، ابتدا باید تشخیص دهید که آیا در بخش ساختمان شما نشتی وجود دارد یا خیر!؟ برای انجام این کار باید تمامی شیرهای آب مصرفی در خانه را ببندید؛ حال ضروری است که عدد روی کنتور را ثبت کنید. پس از گذشت یک ساعت، زمان مناسبی است که دوباره به آنالیز کنتور بپردازید.
مطلب پیشنهادی:روش افزایش فشار آب
اگر پس از گذشت یک ساعت از عدم مصرف آب، کنتور باز هم بالا رفته و عدد بیشتری را نشان داده، باید در پی نشتی یا ترکیدگی در لوله آب بخش ساختمان خود بگردید. پس از انجام این کار باید محل دقیق نشتی لوله را پیدا کنید تا بتوانید به تعویض یا تقویت آن بپردازید. با انجام این کار است که مشکل بالا نرفتن فشار پمپ آب حل می گردد. اگر در لوله ساختمان خود نشتی یا ترکیدگی مشاهده نکردید، بهتر است با شرکت آب و فاضلاب منطقه خود تماس حاصل فرمایید تا فشار کم آب را برطرف کند.
بیشتر بخوانید: هر آنچه باید از قوانین آپارتمان نشینی در خصوص پمپ آب بدانید!
نتیجه گیری
وجود خرابی در شیر یک طرفه، نشتی در پمپ یا ترکیدگی لوله ها، هواگرفتگی پمپ و وجود ایراد در کلید اتومات یا همان پرشر سوئیچ از دلایل ایجاد این مشکل هستند. وقتی یک پمپ خراب شده و فشار آب در جریان لوله ها کم گردد، وسایلی همچون: ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و آبگرمکن به درستی کار نمی نمایند؛ پس می توان گفت وجود پمپ برای شستن لباس و ظرف یا حتی حمام رفتن نقش کلیدی دارد. وقتی نتوانید مشکل فشار کم را در سریع ترین زمان حل کنید، ممکن است پمپ تان دچار خرابی های دیگر هم شده و از عمر مفید آن کاسته گردد.
شما با مطالعه نکات ذکرشده در این مقاله قادر هستید تا علت بالا نرفتن فشار پمپ آب را در زمان کوتاهی شناسایی کنید و اقدامات لازم برای برطرف آن را در نظر بگیرید. البته در صورتی که پیروز به برطرف این مشکل نشدید، کارشناسان کاربلد وبلاگ خبری برای یاری در کنار شما هستند. امیدواریم که از مطالعه این مطلب بهره برده باشید.
منبع: آچاره