راهنمای خرید ظروف یکبار مصرف در محرم ، در هنگام خرید ظروف یکبار مصرف باید به چه توصیه ها و نکاتی توجه کرد؟
به گزارش وبلاگ خبری، امروزه انواع ظروف یکبار مصرف اعم از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، ظروف یکبار مصرف کاغذی و ظروف یکبار مصرف فومی با طرح و رنگ های متفاوت و زیبا در بازار عرضه می شود. در ایام خاص مانند ایام محرم، ایام ماه رمضان و… با توجه به سهولت و آسانی مردم اقدام به استفاده از ظروف یکبار مصرف می نمایند.
حال این سوال مطرح می گردد که در هنگام ظروف یکبار مصرف باید به چه نکاتی توجه نمود؟ و آیا استفاده از این ظروف برای انواع غذای سرد و گرم و نگهداری طولانی مدت مناسب است؟ در ادامه بعضی از نکات مهم هنگام خرید ظروف یکبار مصرف را بیان می داریم.
نکات مهم در هنگام خرید ظروف یکبار مصرف
در ابتدا به نکات بهداشتی که باید هنگام خرید این دسته از ظروف به آنها توجه کنیم می پردازیم؛ بر اساس نظر کارشناسان محیط زیست در هنگام خرید ظروف یکبار مصرف باید به نوع پلیمر، شماره پروانه ساخت و علامت اختصاری حک شده روی بدنه این ظروف توجه نماییم. طبق گفته های آنها، از آنجایی که تجزیه ظروف یکبار مصرف گاهی 300 سال طول می کشد، بهتر است از ظروفی که دارای مجوز از وزارت بهداشت می باشند استفاده گردد.
کارخانه ظروف یکبار مصرف که از آن برند ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تهیه و خریداری می گردد باید دارای پروانه ساخت و مجوز بهداشتی باشد که نشان می دهد فرآیند فراوری و استفاده از مواد اولیه مناسب طبق اصول استاندارد وزارت بهداشت اجرا شده است. از آنجایی که اغلب افراد ظروف یکبار مصرف را به تعداد خریداری می کنند و کارتن و جعبه که معینات روی آن درج شده باشد را در اختیار ندارند، بهتر است به اطلاعاتی که در روی بدنه خود محصول وجود دارد توجه کنند.
بعضی از موارد بهداشتی که باید به آن هنگام خرید ظروف یکبار مصرف توجه نماییم عبارتند از:
- شماره پروانه ساخت، نوع پلیمر، چرخش ضلع های مثلث حک شده روی بدنه ظروف (باید در جهت عقربه ساعت باشند) که نشان دهنده این است که مواد اولیه با کیفیت و قابل بازیافت است.
- علامت های متفاوتی از نوع پلیمر استفاده شده در این ظروف روی آن به صورت حرارتی حک شده است. برای مثال پلی استایلن و پلی پروبلین که داخل مثلث با علامت اختصاری و حروف زیرشان نوع پلیمر را معین می نماید.
- طبق اطلاعیه وزارت بهداشت ظروفی که علامت اختصاری pvc روی آن حک شده کاملا ممنوع است. همچنین ظروفی که عدد داخل مثلث آنها 6 بوده و با علامت اختصاری ps معین شده اند، محدودیت حرارتی دارند و بهتر است برای دمای بیشتر از 65 درجه مورد استفاده قرار نگیرند.
معرفی علائم اختصاری درج شده بر روی ظروف یکبار مصرف
ظروف یکبار مصرف انواع زیادی دارند که با توجه به احتیاج خود (نوشیدنی و غذاهای گرم یا سرد) باید از ظرفی که برای آن نوع مواد غذایی ساخته شده است استفاده کنیم. برای این کار بهتر است به نشان های اختصاری کف ظروف دقت کنیم. در ادامه بعضی از علائم اختصاری که روی بدنه ظروف یکبار مصرف نقش بسته اند را باهم مرور می کنیم:
- علامت PP: اگر این علامت را روی ظروف یکبار مصرف مشاهده کردید باید بدانید که این علامت مختصر Polypropylene یا همان پلی پروپلین می باشد. این علامت نشان می دهد که این ظروف در مواقع ضروری برای مایعات و غذاهای گرم کاربرد دارد. کاربرد بیشتر آن در لیوان یکبار مصرف و ظروف ماست می باشد.
- علامت PS: این علامت حک شده در کف ظروف یکبار مصرف مخفف Polystyrene، پلی استایرن است. استفاده از این نوع ظروف برای غذا و مایعات داغ ممنوع می باشد که بسیاری از کارشناسان بهداشت بر این نکته تاکید دارند زیرا این ظروف در برخورد با مواد غذایی داغ تبدیل به ماده سرطان زا می گردد.
- علامت LDPE: که مخفف Low-Density Polyethylene به معنی پلی اتیلن کم چگالی می باشد. این دسته از ظروف یکبار مصرف همان ظروف قابل انعطاف سس خوری یا ظروف شیر می باشد که ضرری برای سلامتی انسان ندارد.
- علامت HDPE: این ظروف علامت اختصاری کلمه High-density Polyethylene به معنی پلی اتیلن با چگالی بالا می باشد. این نوع ظروف تحمل دمایی بسیار بالایی دارند و برای سلامتی انسان مضر نیستند.
- علامتPET: ظروفی که این علامت روی آنها درج شده از پلی اتیلن ساخته شده اند. این نوع ظروف در دمای بالا سرطان زا می باشند و حتی نباید در برابر نور مستقیم خورشید قرار گیرند. این ظروف معمولا به صورت بطری آب یا پک سس در بازار وجود دارد.
این علائم اختصاری که بیان شد برای ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بود که به اختصار هرکدام را شرح دادیم. نوع دیگر ظروف یکبار مصرف که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو آن را تایید می کنند استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی می باشند که برای انسان و محیط زیست خطری ندارد.
مواد اولیه ظروف گیاهی نشاسته می باشد که از نشاسته گندم، ذرت و نشاسته سیب زمینی فراوری شده اند. همچنین برای اینکه نشاسته در اثر برخورد با مایعات و غذاها از هم گسسته نگردد در فراوری این ظروف از مواد دیگری مانند روغن گیاهی موم زنبور استفاده می گردد.
نوع دیگر ظروف که به سلامتی انسان آسیب نمی زند و برای محیط زیست خطرناک نیست ظروف یکبار مصرف کاغذی می باشد که تنها معایب آن این است که هزینه بالایی دارد. این امکان وجود دارد که برای ظروف یکبار مصرف کاغذی طرح دلخواه انتخاب کنید تا روی آن چاپ گردد که می توان در مهمانی های خاص از آن استفاده کرد.
*** در هنگام خرید ظروف یکبار مصرف باید توجه نمود که وقتی جلوی نور گرفته می گردد حالت رگه رگه نداشت باشد و تیرگی و لکه سیاهی روی آن نباشد. ظروف یکبار مصرف نباید تغییر رنگ دهند زیرا تغییر رنگ این ظروف یا همان کدر شدن به دلیل وجود مواد اولیه نامناسب و ناخالص می باشد.
کارخانه فراوریی ظروف یکبار مصرف عسل پلاست افتخار دارد با بهره گیری از ماشین آلات پیشرفته و نیروی کارآمد فنی و فراوریی، و با دارا بودن مجوز از وزارت بهداشت مبادرت به فراوری رنج وسیعی از محصولات ظروف یکبار مصرف با توجه به استانداردهای جهانی نماید که برای اولین بار در ایران پا به عرصه ظهور گذاشته است. جهت مشاهده تمامی محصولات این مجموعه می توانید به سایت این شرکت asalplast.com مراجعه فرمایید.
شماره تماس شرکت عسل پلاست: 02165468812 - 091237777280
منبع: تجارت نیوز