سرفیس Duo مایکروسافت دقیقا برای چه افرادی ساخته شده؟
به گزارش وبلاگ خبری، وقتی طی سال گذشته میلادی، موبایل سرفیس Duo مایکروسافت را برای نخستین بار مشاهده کردیم، حسابی غافلگیر شدیم. این دیوایس هیبریدی، ترکیبی از موبایل و تبلت را همراه با سیستم عامل اندروید ارائه می کند که به اندازه کافی غافلگیرکننده است، اما آنچه این دستگاه را جالب تر می کند، تصمیم مایکروسافت در راستای استفاده از طراحی دو نمایشگره، به جای سوار شدن بر ترند موبایل های تاشو است.
با ما همراه باشید و درباره بهترین کارت اعتباری کانادا بیشتر بدانید.
مدتی طول کشید تا همه چیز جفت و جور شود، اما مایکروسافت حالا برای عرضه سرفیس Duo در روز بیستم شهریورماه آماده شده. ولی حقیقت امر اینست که این دستگاه اندکی گیج کننده به نظر می رسد. قیمت گذاری، مشخصات سخت افزاری و مفاهیم پشت طراحی سرفیس Duo همگی بسیار ظاهر می شوند و سوالی مهم را مطرح می کنند: این موبایل دقیقا برای چه کسی ساخته شده؟
اصلی ترین دلیل خرید سرفیس Duo، طراحی دو نمایشگره آن (با دو نمایشگر اولد) خواهد بود، اما سخت افزاری که زیر این پنل ها قرار گرفته در قیاس با موبایل ها و تبلت های پرچمداری که طی سال 2020 گیرمان می آیند اندکی ناامیدکننده به نظر می رسد. به عبارت دیگر، سرفیس Duo هم رده با دیوایس های اندرویدی برتر سال 2019 است.
پردازنده اسپدراگون 855 موجود در سرفیس Duo همچنان یک قطعه سیلیکونی قدرتمند از نظر پرفورمنس کلی، گیمینگ پیشرفته و گشت وگذار در وب به حساب می آید، اما طبیعتا یک نسل از چیپست اسپدراگون 865 عقب تر است. علاوه بر این، 6 گیگابایت حافظه رم و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی هم از دیگر مشخصات این موبایل هستند. چنین مشخصاتی تقریبا استاندارد به نظر می رسد، اما بیشتر پرچمداران اندرویدی -بدون درنظرگیری موبایل هایی که گوگل می سازد- با حداقل 8 گیگابایت حافظه رم (و در موارد نادر 16 گیگابایت) از راه می رسند.
وقتی به سراغ دیگر مشخصات سخت افزاری بروید، کمبودها بیش از پیش خودنمایی می کنند: چیزهایی مانند باتری 3577 میلی آمپر ساعتی، شارژ سیمی حدبیشتر 18 واتی، دوربین تکی، عدم پشتیبانی از 5G و عدم پشتیبانی از کارت های حافظه مایکرو اس دی.
برخی از این نواقص مانند عدم پشتیبانی از حافظه مایکرو اس دی و شارژ سیمی کم سرعت، اتفاقی غریبه در جهانی موبایل های پرچمدار نیستند. نبود چنین قابلیت هایی در نسل نخست از یک محصول تازه تا حد زیادی قابل درک است. اما شجاعت فراوانی می خواهد که در ازای موبایلی که برخی از قابلیت های بنیادین رقبا را ندارد، به چیپست سال پیش مجهز شده، تنها یک دوربین دارد و باتری کم ظرفیت اش قرار است به دو نمایشگر اولد قوت برساند، رقم 1400 دلار را طلب کنید.
بنابراین این موبایل برای عاشقان اسمارت فون های سنتی که دوربین چندگانه، نرخ به روزرسانی بالا، جدیدترین چیپست و انبوهی از حافظه رم می خواهند و در ازای این ها بیشتر از 1000 دلار می پردازند ساخته نشده. سخت افزار دستگاه تصویری چندان قابل تحسین روی کاغذ ترسیم نمی کند، اما در عین حال مایکروسافت مدعی نشده که در حال ساخت قدرتمندترین موبایلی است که جهان تا به امروز به خود دیده. در عوض، غول ردموندی امیدوار است که با سرفیس Duo (و همینطور سرفیس Neo)، آغازگر عصری تازه از موبایل های مجهز به دو نمایشگر باشد و شیوه تعامل ما با این دیوایس ها را برای همیشه تغییر دهد.
مفهوم کلی دستگاه چیزیست که قبلا هم مشاهده اش کرده ایم. موبایل هایی مانند ZTE Axon M و پرچمدار اخیر ال جی در صدد نمایش یک اپلیکیشن روی دو نمایشگر (یا دو اپلیکیشن روی هر نمایشگر) برآمده اند. بنابراین درحالی که سرفیس Duo ارائه آخرین سخت افزار را هدف قرار نداده، احتمالا عمده تمرکزش را روی نرم افزار گذاشته است.
در گذشته هم چندین بار تولیدکنندگانی را دیده ایم که در ازای یک نرم افزار عالی روی سخت افزاری متوسط، قیمت یک دستگاه پریمیوم را از مشتریان خود طلب کرده اند. یکی از برجسته ترین مثال های این موضوع، خانواده موبایل های گوگل پیکسل است. مثال دیگر هم آیفون های ارزان قیمت تر اپل که از نظر سخت افزاری حرف چندانی برای گفتن ندارند اما کاری می کنند که با پرداخت هزینه ای مقرون به صرفه، به اکوسیستم iOS و نرم افزارهای اپل دست پیدا کنید.
آیا نرم افزار سرفیس Duo می تواند تصمیمات بحث برانگیز در زمینه سخت افزار را جبران کند؟ رویکردی که مایکروسافت در پیش گرفته مسلما هوشمندانه تر از دیگر شرکت هاییست که دیوایس های مجهز به دو نمایشگر ساخته اند.
فرم فاکتور سرفیس Duo که شباهت فراوان به کنسول دستی Nintendo DS دارد، به کاربر اجازه می دهد که دو اپلیکیشن را به صورت همزمان (هر کدام روی یک نمایشگر) اجرا کنند یا یک اپلیکیشن را روی هر دو نمایشگر به اجرا درآورند. نمایش هایی که از این دو قابلیت مشاهده کرده ایم، حسابی جذاب بوده اند، خصوصا زمانی که اپلیکیشن Kindle به اجرا در می آید و موبایل، ظاهری شبیه به یک کتاب فیزیکی به خود می گیرد.
اما در واقع این قابلیتی دیگر است که بیشترین پتانسیل را از خود به نمایش می گذارد. مایکروسافت در یکی از نمایش ها نشان داد که می توان یک اپلیکیشن را تقسیم به دو بخش کرد. برای مثال با باز کردن اپلیکیشن OneDrive، تصاویر را روی یک نمایشگر مشاهده می کنید و بقیه گالری، روی نمایشگر ثانویه دیده می شود.
تولیدکنندگان اپلیکیشن به طرق بسیار مختلف قادر به استفاده از این قابلیت خواهند بود. تصور کنید که اینباکس ایمیل تان روی یک نمایشگر باز باشد و روی نمایشگر دیگر، ایمیلی تازه بنویسید. یا روی یک نمایشگر تصویر را مشاهده کنید و ابزارهای ادیت تصویر روی نمایشگر دیگر دیده شوند. یا اصلا روی یک نمایشگر مشغول تماشای استریم بازی یا هر چیز دیگر باشید و در نمایشگر دیگر، پنجره چت کاربران باز شود.
تمام این ها راهکارهایی عملی برای بهبود مشکل مولتی تسکینگ در موبایل های اندرویدی و همینطور تبلت ها هستند. البته که هنوز باید منتظر باقی بمانیم و هیبرید موبایل-تبلت مایکروسافت را در دست بگیریم تا از دیگر ویژگی هایی که مایکروسافت برایش تدارک دیده باخبر شویم. اما تقریبا واضح است که سرفیس Duo - درست مانند دیگر اعضای خانواده سرفیس- با هدف افزایش بهینگی و با تمرکز بر تولیدکنندگان محتوا و کاربران حرفه ای ساخته شده است.
متاسفانه برای مایکروسافت، یک فرم فاکتور دیگر هم داریم که دقیقا همین قشر از کاربران را هدف قرار داده: موبایل های تاشو.
دیوایس های تاشو مانند هواوی میت XS و سامسونگ گلکسی زی فولد تجربه شبیه به تبلت را قبلا ارائه کرده اند و می توان با تا کردن آن ها، دیوایسی با ابعاد یک اسمارت فون عادی داشت. به عبارت دیگر، تجربه غایی سرفیس Duo با همین موبایل ها نیز حاصل می شود - تنها با این فرق که به جای دو نمایشگر، یک نمایشگر داریم و خبری از لولا نیست.
گوگل هم سخت مشغول کار بوده تا اندروید 10 را به بهترین شکل با موبایل های تاشو سازگار کند. به صورت دقیق تر اگر بخواهیم بگوییم، اندروید 10 به صورت اتوماتیک رابط کاربری سیستم و اپلیکیشن های سازگار را هنگام سوییچ از حالت موبایل به حالت تبلت، تغییر می دهد. پشتیبانی بومی اندروید از اسپلیت-اسکرین را نیز به معادله اضافه کنید و به تجربه ای قدرتمند و مشابه به سرفیس Duo می رسید که از پشتیبانی طولانی مدت گوگل نیز برخوردار شده است.
البته باید اضافه کرد که موبایل های تاشو کماکان از مسائلی رنج می برند که طراحی سرفیس Duo توانسته از بروز آن ها جلوگیری کند. بعد از عرضه موبایل گلکسی زی فولد، مقاومت مسئله ای بزرگ به نظر می رسید. به همین خاطر هم بود که سامسونگ در تولید گلکسی زی فولد 2 تصمیم به استفاده از شیشه فوق باریک گرفت تا مشکل را برطرف کند، اما تجربه کار با گلکسی زی فلیپ اثبات کرده که هنوز هیچ جایگزین خوبی برای شیشه واقعی نداریم. افزون بر این، موبایل های تاشوی فعلی هنوز با قلم های استایلوس سازگاری ندارند که باز هم به نگرانی ها نسبت به مقاومت دیوایس ها مربوط می شود.
از سوی دیگر اما، دو نمایشگر سرفیس Duo از گوریلا گلس بهره مند بوده و خود دستگاه هم سازگاری کامل با استایلوس سرفیس پن دارد. فقط باید منتظر ماند و دید که آیا ارگونومی کاربردی سرفیس Duo پیروز تر ظاهر شده و نسلی از موبایل های تاشوی خوش قیافه و آینده نگرانه را با خود به همراه خواهد آورد یا خیر.
بازگشت مایکروسافت به جهانی موبایل های هوشمند به همان اندازه که جالب است، گیج کننده نیز هست.
قیمت بالای سرفیس Duo و فرم فاکتور منحصر به فردش یقینا باعث می شود که عموم مردم تمایلی به خریدش نشان ندهند. از سوی دیگر، مشخصات نه چندان قدرتمند باعث می شود که کاربران حرفه ای هم تردیدهای خودشان را داشته باشند، خصوصا آن هایی که پیشتر هیچوقت از دیوایس های سری سرفیس استفاده نکرده اند.
از یک سو می توان حدس زد که مایکروسافت می خواسته محصولی اختصاصی برای کاربران حرفه ای بسازد و از سوی دیگر هم گمان می رود که سرفیس Duo صرفا یک اثبات مفهوم باشد که راه را برای موبایل های بعدی هموار می کند.
اما مقصود مایکروسافت هرچه بوده باشد، مرگ یا زندگی سرفیس Duo کاملا وابسته به نرم افزار و مفاهیم کلی خواهد بود. سامسونگ به خاطر طراحی جسورانه دستگاهش و تعجبی که در کاربر برمی انگیزد، توانسته با مسائل مقاومت گلکسی زی فولد قسر در برود. ولی هنوز زود است برای گفتن اینکه آیا مزایای سرفیس Duo هم به مایکروسافت اجازه خواهد داد که با ضعف های فاحش آن قسر در برود یا خیر.
اما یک چیز را می توان با قطعیت گفت. اینکه زمانش رسیده که ویندوز فون و موبایل های سری لومیا را کاملا به دست فراموشی بسپارید. چرا که سرفیس Duo با هر موبایلی که مایکروسافت قبلا ساخته تفاوت دارد.
5 دلیل شکست احتمالی مایکروسافت سرفیس Duo
منبع: Android Headlines
منبع: دیجیکالا مگ