کرونا و تاثیرات احتمالی بر آمریکا و طرف های درگیر در افغانستان

به گزارش وبلاگ خبری، بعضی کارشناسان می گویند که با ادامه گسترش ویروس کرونا در دنیا و افغانستان، زمان به نفع طالبان و اشرف غنی در جریان است و آمریکایی ها را با چالش جدی روبرو خواهد نمود.

کرونا و تاثیرات احتمالی بر آمریکا و طرف های درگیر در افغانستان

به گزارش دفتر منطقه ای وبلاگ خبری، منابعی در روسیه معتقدند که آمریکا با گسترش ویروس کرونا در افغانستان با چالش جدی روبرو است؛ این در حالی است که طالبان چندان از ویروس متاثر نشده است بنابراین بنظر می رسد که با ادامه گسترش این ویروس آمریکایی ها مجبور به خروج از افغانستان خواهند شد.

این منابع می گویند که بحران سیاسی هنوز در کابل وجود دارد، اگرچه ممکن است که توافقنامه قطر لغو نگردد اما اگر طرف ها به جنگ بازگردند بطور عملی دیگر توافقی وجود نخواهد داشت.

فارسی رو با اشاره به عملکرد دولت افغانستان گفت که گسترش ویروس کرونا این شانس را به اشرف غنی داده تا با فرایند کنونی صلح مخالفت کند و برای 5 سال دیگر نیز در قدرت باقی بماند.

این در حالی است که به نظر کارشناسان اگر آمریکایی ها همچنان با تبعات بحران کرونا روبرو باشند بسیار بعید به نظر می رسد که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز گردد.

بنابراین سیاست های آمریکا به دیدگاه رئیس جمهور آینده این کشور در قبال کشورهای جنوب آسیا بستگی خواهد داشت و احتمالاً تصمیم گیری درباره افغانستان نیز به درازا خواهد کشید و اشرف غنی برای 5 سال آینده نیز در قدرت باقی خواهد ماند.

این منابع خاطرنشان کردند که آمریکایی ها باوجود توافق با طالبان در پی راهکاری برای ادامه حضور نظامی در افغانستان بودند اما در شرایط کنونی علاوه بر فشار طالبان و کشورهای منطقه فشارهای شدید داخلی در آمریکا نیز تشدید شده است. با توجه به شرایط کنونی احتمال خروج نظامی آمریکا از افغانستان افزایش یافته است.

منابع با اشاره به بحران سیاسی در افغانستان نیز تاکید کردند که در شرایط کنونی تقسیم قدرت راهکار مناسبی است زیرا این بحران با بروز درگیری خاتمه نمی یابد و دو طرف چاره ای جز توافق ندارند اما محتمل است که فرایند صلح افغانستان در این تقسیم قدرت با ناکامی روبرو گردد.

این منابع افزودند که اگر عبدالله نتواند ریاست اجرایی را پس بگیرد بهتر است که 50 درصد کابینه را به همکارانش واگذار کند؛ همچنین اگر در رأس شورای مصالحه قرار گیرد اشرف غنی نیز کوشش خواهد نمود تا رقیب سیاسی خود را ناکام سازد. در اینصورت برای طالبان هم گزینه ای جز جنگ باقی نمی ماند و حتی حامیان عبدالله وارد معامله با طالبان خواهند شد.

.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "کرونا و تاثیرات احتمالی بر آمریکا و طرف های درگیر در افغانستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا و تاثیرات احتمالی بر آمریکا و طرف های درگیر در افغانستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید