طرز تهیه کیک نارنگی با سس مخصوص به 3 روش در فر و قابلمه
به گزارش وبلاگ خبری، کیک نارنگی یکی از خوشمزه ترین است که به راحتی می توانید آن را در خانه با مواد ساده و در دسترس تهیه کنید. کیک نارنگی را هم در فر و هم در قابلمه می توانید بپزید و برای یک عصرانه یا میان وعده از طعم آن لذت ببرید. در این مقاله از در 3 روش طرز تهیه کیک نارنگی را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه کیک نارنگی با آب نارنگی
مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت: 45 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کیک نارنگی در فر
آرد سفید: 2 لیوان دسته دار فرانسوی
تخم مرغ: 2 عدد
شکر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
آب نارنگی: 3/4 لیوان دسته دار فرانسوی
روغن: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
بیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
پوست نارنگی رنده شده: پوست 1 نارنگی
مراحل طرز تهیه کیک نارنگی با آب نارنگی
برای درست کردن کیک نارنگی با آب نارنگی ابتدا باید مایه کیک را آماده کنید و آب نارنگی را به مواد بیفزایید. بعد از ترکیب کردن همه مواد با هم، آن ها را در قالب بریزید و به مدت 45 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزید. سپس می توانید آن را سرو کنید.
مرحله اول: تخم مرغ ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک نارنگی، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. در یک ظرف سفیده و در یک ظرف دیگر، زرده های تخم مرغ را بریزید. سفیده تخم مرغ را با همزن بزنید در حدی که وقتی ظرف را برمی گردانید، از ظرف بیرون نریزد. سفیده ها باید رنگ کرمی و پفدار داشته باشند. سپس این ظرف حاوی سفیده زده شده را در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم: زرده تخم مرغ را آماده کنید
بعد از این که سفیده ها را آماده کردید، به ظرفی که زرده های تخم مرغ را در آن ریخته بودید، شکر و پوست نارنگی رنده شده اضافه کنید. این مواد را هم با هم بزنید به طوری که مایه کیک بافت کشدار پیدا کند و رنگ آن کرمی گردد. سپس روغن مایع را به مخلوط بیفزایید و دوباره به مدت 30 ثانیه با هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: بقیه مواد را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک نارنگی، آب نارنگی را به تدریج به ترکیب بالا اضافه کنید و باز مواد را به هم بزنید تا کمی رقیق گردد. بیش از 30 ثانیه مواد را هم بزنید. ظرف را کنار بگذارید. سپس آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و سه بار از الک ریز عبور دهید. این مخلوط را به تدریج و طی 3 مرحله به ظرفی که زرده تخم مرغ را در آن ریخته بودید، اضافه کنید و هر بار مواد را با لیسک هم بزنید.
مرحله چهارم: مایه کیک نارنگی را آماده کنید
آرد و بیکینگ پودر را که اضافه نموده بودید، با همه مواد ترکیب کنید تا یکدست شوند و از هم زدن زیاد مایه کیک خودداری کنید. سپس سفیده تخم مرغ را که در یخچال قرار داده بودید، بیرون بیاورید و به ترکیب قبلی اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. مایه کیک نارنگی شما آماده است.
مرحله پنجم: کیک را در فر بگذارید
کف یک قالب با مقدار مناسب را کاغذ روغنی بیندازید و مایه کیک نارنگی را در آن بریزید. چند بار قالب را روی سطح کار بکوبید تا حباب های داخل مایه کیک خارج گردد. قالب حاوی مایه کیک را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده است، قرار دهید و 45 دقیقه صبر کنید تا کیک بپزد و آماده گردد. سپس یک خلال دندان را داخل کیک فرو ببرید. اگر مایه کیک به آن نچسبید، کیک شما آماده است و می توانید آن را از فر بیرون آورده و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هویج به روش کافی شاپی
طرز تهیه کیک نارنگی با نارنگی تازه
مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت: 45 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کیک نارنگی
آرد: 2 لیوان دسته دار فرانسوی
شیر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری (بدون ادویه)
بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: 1/2 قاشق چای خوری
تخم مرغ: 3 عدد
شکر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
کره: 100 گرم
مراحل طرز تهیه کیک نارنگی با نارنگی تازه و شیر
برای تهیه کیک نارنگی به این شیوه، مایه کیک را باید آماده کنید و سپس نارنگی ها را برش زده و کف قالب بچینید. در آخر، مایه کیک را روی نارنگی ها بریزید و بعد قالب را به مدت 45 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد. برای آموزش جزییات پخت این کیک خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تخم مرغ ها را با شکر و وانیل بزنید
در این روش از طرز تهیه کیک نارنگی، ابتدا در یک کاسه با مقدار مناسب، تخم مرغ ها را بشکنید و شکر و وانیل را به آن ها بیفزایید. با همزن برقی، به مدت 7 دقیقه مواد را با هم بزنید تا رنگشان سفید مایل به کرمی و بافت آن کشدار گردد. سپس کره را در یک ظرف بریزید و روی بخار آب یا حرارت غیر مستقیم و به ، ذوب کنید. فر را هم روشن و روی دمای 185 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله دوم: آرد را اضافه کنید
بعد از ذوب شدن کره، آن را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و مواد را به هم بزنید تا یکدست شوند. شیر را در این مرحله و به تدریج به مواد بیفزایید و مدام مواد را بزنید تا گلوله نگردد. این مایه را کنار بگذارید و آرد و بیکینگ پودر را سه مرتبه از الک ریز عبور دهید و بعد طی 2 تا 3 مرحله به مواد اضافه کنید و هر بار هم بزنید.
مرحله سوم: نارنگی ها را آماده کنید
بعد از اینکه مایه کیک را آماده کردید، کف و دیواره های یک قالب را چرب کنید و کاغذ روغنی بیندازید. پودر سوخاری بدون ادویه را روی کاغذ روغنی پخش کنید. پوست نارنگی ها را بگیرید و آنها را از وسط برش دهید. هسته ها را بیرون بیاورید و قسمت برش خورده را کف قالب بچینید.
مرحله چهارم: کیک نارنگی را بپزید
بعد از اینکه کف قالب را نارنگی های برش خورده چیدید، مایه کیک را روی آن بریزید و قالب را چند بار روی سطح بکوبید تا حباب های مایه کیک خارج گردد. سپس قالب را در فر قرار دهید و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا کیک نارنگی بپزد. بعد از آماده شدن کیک، قالب را بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی از دما بیفتد. سپس قالب را برگردانید. کاغذ روغنی را جدا نموده و کیک را برش بزنید و سرو کنید
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک پرتقالی
طرز تهیه کیک نارنگی در قابلمه بدون فر
برای درست کردن کیک نارنگی بدون فر، مایه کیک را آماده کنید و آن را به روش اول یا دوم در قالب بریزید. کف یک قابلمه را یک پایه فلزی بگذارید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید دمای داخل قابلمه گرم و شبیه فر گردد. سپس قالب را روی پایه فلزی قرار دهید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. روی قابلمه را دم کنی بگذارید و 45 دقیقه صبر کنید تا کیک شما بپزد و آماده گردد. روی کیک نارنگی را به روش دلخواه خود تزیین و آن را سرو کنید.
فوت و فن های طرز تهیه کیک نارنگی
*در طرز تهیه کیک نارنگی با آب نارنگی، بعد از اضافه کردن آب نارنگی، مواد را زیاد هم نزنید. این کار باعث می گردد پف کیک بعد از پخت بخوابد.
*برای تزیین روی کیک نارنگی می توانید از سس مخصوص، ، انواع مغزها یا پودر قند بهره ببرید.
*برای درست کردن سس روی کیک نارنگی، می توانید از چاشنی های دلخواه مثل دارچین، هل و زعفران بهره ببرید.
*اگر کاغذ روغنی برای پوشاندن کف قالب در دسترس ندارید، از روغن برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب، بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کشمشی به 2 روش
سوالات متداول
چطور سس نارنگی برای تزیین روی کیک درست کنیم؟
برای درست کردن سس نارنگی برای روی کیک، مقداری آب نارنگی را به همراه کمی نشاسته و شکر در یک ظرف بریزید و مواد را هم بزنید تا یکدست گردد. سپس آن را روی حرارت بگذارید تا کمی غلیظ گردد. بعد از پخت کیک، این سس را روی کیک بریزید و آن را سرو کنید. اگر سس زیادی غلیظ است، کمی آب جوش اضافه کنید.
چه کار کنیم که کیک نارنگی پف دار گردد؟
برای پف دار شدن کیک نارنگی، بعد از اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر، از همزدن زیاد مواد خودداری کنید. این کار باعث می گردد پف کیک بخوابد.
منبع: افق کوروش