عوارض نگه داشتن ادرار

به گزارش وبلاگ خبری، شاید فکر کنید این فقط بچه ها هستند که زمانی که به دست شویی رفتن و تخلیه مثانه خود نیاز دارند از این کار سر باز می زنند، اما به تعویق انداختن این کار در بزرگ سالان هم به علت مشغله زیاد دیده می گردد. نگه داشتن ادرار در ساعت های طولانی می تواند آثار مخربی بر سلامت شما داشته باشد که در ادامه باهم مرور می کنیم.

عوارض نگه داشتن ادرار

عوارض نگه داشتن ادرار

عفونت مجاری ادراری، شاید متداول ترین عارضه نگه داشتن متوالی ادرار، عفونت مجاری ادراری باشد. این کار بدن شما را در معرض باکتری های مضر قرار می دهد و احتمال ابتلا به عفونت ادراری یا عفونت مثانه را افزایش می دهد.

نگه داشتن ادرار باعث می گردد به مرور زمان به مقدار ادرار در مثانه اضافه گردد و در نهایت بعد از پر شدن مثانه، ادرار به وسیله میزنای یا حالب، به کلیه ها پس زده گردد. ادرار ماده ای سمی است و اگر این عمل چندین بار تکرار گردد، عفونت ادراری در ناحیه کلیه ایجاد می گردد.

عفونت معده و درد شکم

نگه داشتن طولانی مدت ادرار، در قسمت تحتانی شکم درد ایجاد می نماید و بعلاوه خطر ابتلا به عفونت معده را افزایش می دهد. زمانی که میکروب های موجود در ادرار از بدن خارج نمی گردد، فرد دچار عفونت معده می گردد.

بی اختیاری ادرار

ادرار در مثانه نگه داشته می گردد و هنگامی که مثانه پر می گردد، دریچه انتهایی مثانه که همواره بسته است و فقط موقع دفع ادرار باز می گردد، پیغام هایی را به مغز ارسال می نماید و خبر پر شدن مثانه را می دهد. این پیغام هاحس ادرار کردن را در فرد به وجود می آورد. زمانی که این پیغام نادیده گرفته گردد، بعد از مدتی عملکرد این دریچه دچار اختلال می گردد و زمان هایی که نباید باز گردد، باز می گردد و دفع بی اختیاری ادرار انجام می گردد.

سنگ کلیه

زمانی که ادرار برای مدت طولانی نگه داشته گردد، به طورجدی روی کلیه تاثیر می گذارد و به سنگ کلیه و درد منجر می گردد.

بزرگ شدن مثانه

اگر عادت دارید دست شویی خود را نگه دارید، باید بدانید که مثانه تان را مجبور می کنید تا به مدت زمانی طولانی، مقدار زیادی ادرار را در خود نگه دارد. در طولانی مدت این خطر وجود دارد که مثانه باز و گشادتر گردد اگر مثانه تان بزرگ تر از مقدار طبیعی خود گردد، شما احتیاج به دفع ادرار را احساس نخواهید کرد و به این ترتیب ادرار داخل مثانه می ماند و به این عضو آسیب جدی می زند.

درد های طولانی و اسپاسم عضلانی

افرادی که همواره ادرار خودشان را نگه می دارند، باید میزبان درد های طولانی و اسپاسم عضلانی هم باشند. وقتی مثانه شما پر باشد و تخلیه نگردد، عضله های ناحیه پایینی شکم و نزدیک به مثانه در این حالت به شدت خم می شوند و نوعی اسپاسم عضلانی در آن ها به وجود می آید و نباید انتظار داشت که این مشکل سریع برطرف گردد. این درد ها می تواند تا چندین روز ادامه پیدا کند.

ضعیف شدن عضلات کف لگن

عضله های کف لگن طوری طراحی شده اند که به دفع یا نگه داشتن ادرار یاری نمایند، اما اگر از قابلیت نگه داشتن این عضله ها بیش از حد کار بکشید، این عضله ها را دچار اختلال می کنید و درنهایت کیفیت عملکردی آن ها را از بین می برید.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: فرارو

به "عوارض نگه داشتن ادرار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوارض نگه داشتن ادرار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید