هشدار گوترش از رویکرد ملی&zwnjگرایانه دولت&zwnjهای ثروتمند به واکسن کرونا
به گزارش وبلاگ خبری، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل با گلایه از رشد ملی گرایی در تولید واکسن بیماری کووید-19 در برخی کشورهای ثروتمند، لزوم رویکرد رهبران جهانی به مسئله واکسن به عنوان کالایی عمومی را یادآور شد.
به نقل از خبرگزاری افه، دبیر کل سازمان ملل دیروز (چهارشنبه) در نشستی مطبوعاتی ضمن ابراز تاسف از ملی گرایی در تولید و دسترسی به واکسن ویروس کرونا گفت: آنچه امروز شاهد آن هستیم، تلاش فراوان برخی کشورها برای دستیابی و تامین واکسن برای شهروندانشان است.
گوترش با گلایه از برخی کشورهای ثروتمند از حرکت به سمت ملی گرایی در تولید و دسترسی واکسن با نهایت سرعت، لزوم رویکرد رهبران دنیای به مسئله واکسن به عنوان کالایی عمومی را یادآور شد.
دبیرکل سازمان ملل متحد پیشتر نیز در بیان لزوم دسترسی عادلانه دولت ها به واکسن کرونا گفت که در صورت تولید موفقیت آمیز واکسن ویروس کرونا، این واکسن باید در دسترس همگان در همه جای دنیا قرار گیرد. گوترش با تاکید بر حفاظت از حقوق معنوی دانشمندانی که برای ساخت واکسن ویروس کرونا تلاش می کنند، گفت:ساخت واکسن برای مردم هر کشور و فراموش کردن دیگران، غیرقابل پذیرش و هرگونه تلاش کشورها برای سرقت جزئیات پژوهش ها در باره واکسن کرونا به نفع رقیبان، محکوم است.
ریچارد هاوس رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در مقاله ای که در وبسایت تحلیلی پروژکت سیندیکیت منتشر کرده، توزیع واکسن کرونا را سخت ترین مساله سیاسی توصیف کرده است. به گفته او در شرایط فعلی که تمام دنیا برای ساخت واکسن کرونا تلاش می کند، به نظر می رسد، ملی گرایی واکسنی بر چند جانبه گرایی واکسنی پیروز شود.
واکسن کرونای شرکت های فایزر و بایون تک که توزیع و تزریق آن در بریتانیا آغاز شده، به زودی از آمریکا و اروپا نیز مجوز می گیرد و این بدین معنی است که این واکسن دیرتر به کشورهای کم درآمد خواهد رسید.
شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین پیشتر با تصویب قطعنامه ای در مورد مسئولیت دولت ها در رسیدگی به مساله شیوع کرونا، بر لزوم دسترسی همه کشورها به واکسن کووید- 19 تاکید کرده بود. در این قطعنامه همچنین بر اهمیت دسترسی برابر به معاینات، درمان و واکسن این بیماری تاکید شده و عنوان شد که تولید هر واکسن مربوط به بیماری کووید- 19 باید به عنوان یک کالای عمومی دنیای در نظر گرفته شود.
بر اساس آخرین آمارها از تارنمای وُردو میترز تا امروز پنجشنبه (بیستم آذر) بیش از 69 میلیون و 254 نفر در سراسر دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر یک میلیون و 576 نفر نیز در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. ، ایرنا
منبع: ایران آنلاین