7 خوراکی گیاهی را برای تعادل سطح کلسترول از قلم نیاندازید!
به گزارش وبلاگ خبری، کلسترول بالا می تواند ناشی از عوامل بسیاری از جمله ژن، چاقی و عدم ورزش باشد با این حال اتخاذ یک شیوه غذایی مناسب می تواند سطح آن را کاهش دهد.
لوبیا: تمام انواع لوبیا منابع خوبی از فیبر محلول محسوب می شوند و مطالعات نشان می دهد که مصرف یک دوم فنجان پخته شده از این حبوبات در روز می تواند به اندازه 8 درصد کلسترول ال دی ال را کاهش دهد.
سیب: تحقیقات نشان می دهد که خوردن یک سیب در روز یا حتی دو سیب، می تواند خطر اکسیداسیون کلسترول ال دی ال را کاهش دهد و آنهم به لطف آنتی اکسیدان هایی که در این میوه وجود دارد. اهمیت مصرف این آنتی اکسیدان ها آنجاست که فرایند اکسیداسیون کلسترول به احتمال زیاد منجر به ترویج التهاب و تشکیل پلاک در شریان ها می گردد.
آجیل و دانه ها: گردو، بادام، پسته، تخمه کدو، دانه چیا و ... همگی منابع خوبی از پروتئین و چربی های اشباع نشده برای سلامت قلب هستند ضمن این که منابع خوبی از مواد معدنی و فیبر بعلاوه ویتامین ها هم محسوب می شوند. مصرف روزانه یک اونس معادل یک چهارم فنجان آجیل بدون نمک برای کاهش اندازه کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب یا همان اچ دی ال مفید است.
جو دو سر: سبوس جوی دو سر حاوی بتا گلوتان، فیبر محلول در آب است که به منجر به کاهش ال دی ال در گردش خون می گردد. مطالعات نشان می دهد که مصرف روزانه حداقل 3 گرم جو دو سر اندازه این کلسترول را تا 7 درصد کاهش می دهد. سبوس جوی دو سر بعلاوه حاوی آنتی اکسیدانی به نام پلی فنولیک است که منجر به جلوگیری از التهاب و تشکیل پلاک در دیواره شریان ها می گردد.
چای سبز: همه انواع چای حاوی آنتی اکسیدان هستند و مصرف آنها منجر به کاهش ال دی ال می گردد اما پای سبز حاوی آنتی اکسیدانی قوی به نام اپیگالوکتشین گالات است که برترین نتایج را برای کاهش سطح ال دی ال دارد.
گریپ فروت: خوردن فقط یک عدد گریپ فروت در روز و ادامه آن به مدت یک ماه منجر به کاهش سطح کلسترول به اندازه 20 درصد می گردد و آنهم به خاطر وجود لیکوپن در پالپ این میوه. گریپ فروت بعلاوه حاوی پکتین، یک فیبر محلول است که منجر به کاهش ال دی ال می گردد. مطلع باشید که گریپ فروت می تواند در تداخل با مصرف بعضی داروها مانند استاتین ها و یا مهارکننده های کانال کلسیم باشد و اگر در حال مصرف این داروها باشید، قبل از مصرف گریپ فروت با پزشک خود حتما مشورت کنید.
استرول های گیاهی: استرول های گیاهی و استانول در مجموع به اسم فیتواسترول شناخته می شوند و در روغن سویا، روغن ذرت، آجیل، حبوبات، غلات سبوس دار، میوه ها و سبزیجات و حتی شکلات تیره موجود است. مطالعات نشان می دهد که روزانه مصرف 2 گرم استرول / استانول می تواند خطر کلسترول ال دی ال را به اندازه 6 تا 14 درصد کاهش دهد.
منبع: everydayhealth
منبع: ایرنا زندگی